[O1] planowany montaż alarmu i kilka pytań

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • carlsberg09
    Classic
    • 2013
    • 10

Zamieszczone przez SS
    z własnym montażem
    taki zestaw do samodzielnego składania
    Zamieszczone przez SS
    chyba pójdę za Michałem i coś zjem
    pójdziesz za mną :?: :?: ale ja już wróciłem.... :P najedzony :P
    Zamieszczone przez rafiki
    to na Orlenie jest sól drogowa 10 kg za 20 zł :diabelski_usmiech
    Ha, ha :diabelski_usmiech chodnik wyglądał na mokry, wysiadłem z samochodu i j..b na plecy....lampkę w lusterku obejrzałem od spodu... :zlosnik1: sam z siebie sięśmiałem z 5 minut :P
  • sauron80
    Classic
    • 2011
    • 19

Samochód O1 z 2010r 1,6 BFQ
    Właśnie planuje montaż kilku zabezpieczeń i mam pytania:

1. Gdzie znajduje się komputer (moduł sterujący)?
    2. Gdzie najlepiej wpiąć się w magistrale CAN, może są jakieś gniazda do wykorzystania?
    3. Jak najlepiej przedostać się z wnętrza do komory silnika?
    4. Może są jakieś manuale jak rozebrać konsolę środkową?
    5. Gdzie znajduje się gniazdo do podpięcia skanera?
    6. Będę także montował kamerę cofania w miejsce oświetlenia tablicy, może ktoś już to przerabiał i wie którędy najłatwiej poprowadzić przewody, czy podsufitką, czy dołem środkiem lub wzdłuż progu?

Komentarz

• Kicer
      Ambiente
      • 2011
      • 217

1. Zdemontujesz część deski rozdzielczej pod kierownicą to zobaczysz go zaraz przy kolumnie kierowniczej z lewej stronie.
      2. Przy sterowniku komfortu masz przewody pomarańczowy/zielony - can high pomarańczowy/brązowy - can low
      3. Nad pedałem gazu jest otwór technologiczny możesz tamtędy (ja tak robiłem)
      4. Kilka śrubek i po robocie. Zaczynasz od tych od spodu - szt 2 i wyciągasz osłone tą kratke z gąbką. Potem wyciągasz przełącznik świateł (wciśnij przełącznik przekręć do oporu w prawo i wyciągnij) i wyrywasz obudowe z regulacją wysokości reflektorów pod tym jest śrubka (wykręć). Teraz lewa zaślepka deski wyciągnij i pod nią są 4 śruby (dwie od deski dwie od skrzynki bez) - wykręć. I jeszcze z prawej strony tego elementu są dwie śrubki. A potem wyciągasz go, uważaj na gniazdo diagnostyczne, jest przyczepione do tego elementu.
      5. Ściągniesz tę część deski rozddzielczej to znajdziesz i to.
      6. Myślę że najprościej i najszybciej będzie ciągnąć górą pod uszczelkami.

Pozdrawiam MArcin
      Skoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...

Komentarz

Pracuję...